Πως Επιλέγω Αρμεκτικό Σύστημα Venter Προβατοτεχνική

Σας παραθέτουμε 4 Κριτήρια για Αρμεκτικο Σύστημα, που θεωρούμε απαραίτητα, σύμφωνα με την μακροχρόνια εμπειρία μας στα Αρμεκτικα Συστήματα.

Πως Επιλέγω Αρμεκτικό Σύστημα Venter Προβατοτεχνική

Η επιλογή για ένα αρμεκτικο σύστημα είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις στην κτηνοτροφική μονάδα, τόσο για την ίδια όσο και για τον κτηνοτρόφο – επιχειρηματια.

Γι’ αυτό απαιτείται συστηματική έρευνα και μεγάλη προσοχή για να καταλήξουμε αντικειμενικά στην πιο σωστή επιλογή.

Η λάθος επιλογή στο αρμεκτικο έχει αρνητικές συνέπειες στην απόδοση και στην υγεία των ζώων μας και φυσικά στο ταμείο της κτηνοτροφικής μονάδας.

Για τον λόγο αυτό, εμπιστευτείτε αρμεκτικα μηχανήματα που θα είναι εκεί για να σας βοηθήσουν και όχι να σας ταλαιπωρήσουν. Θα είναι εκεί για να σας δώσουν και όχι για να σας αφαιρέσουν.

Είναι λοιπόν αναγκαίο να δούμε ποια κριτήρια πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ώστε να κάνουμε μια σωστή και παράλληλα κερδοφόρα επιλογή.

Παρακάτω παραθέτουμε κάποια από τα κριτήρια που θεωρούμε απαραίτητα, σύμφωνα με την μακροχρόνια εμπειρία μας:

  • Ποιοτικό άρμεγμα

  • Ποιοτικό πλύσιμο

  • Άμεσο Service – Ανταλλακτικά

  • Καλή τιμή

Ποιοτικό άρμεγμα:  Όταν αναφερόμαστε σε ποιοτικό άρμεγμα, ουσιαστικά ζητάμε από το αρμεκτικο μας σύστημα να μπορεί να παίρνει το γάλα από το μαστό, γρήγορα και με την λιγότερη ταλαιπωρία της θηλής.

Αν και αυτό θα έπρεπε να θεωρείται μια διαδικασία δεδομένη, η πράξη έχει δείξει πως αυτό δεν είναι. Έτσι πολύς κόσμος απογοητεύεται με τις δυνατότητες του αρμεκτικού συστήματος ή συμβιβάζεται σε εργασία μη αποδοτική και χρονοβόρα.

Για να πετύχουμε ένα ποιοτικό άρμεγμα θα πρέπει το αρμεκτικό μας μηχάνημα να διαθέτει ένα άριστο σύνολο (και όχι ένα μέρος) χαρακτηριστικών όπως κατάλληλη αντλία κενού, κατάλληλες διατομές σε σωληνώσεις γάλακτος και κενού αέρος, σωστές ρυθμίσεις, σωστά θήλαστρα κ.τ.λ.

Ποιοτικό πλύσιμο: Μετά από κάθε άρμεγμα ακολουθεί η σημαντική διαδικασία της πλύσης του αρμεκτικού.

Για να θεωρήσουμε ποιοτική μια διαδικασία πλυσίματος, θα πρέπει το πλυντήριο του αρμεκτικού μας συστήματος να καταφέρει να απομακρύνει από τις σωληνώσεις όλα τα υπολείμματα γάλακτος και αλάτων νερού. Διαφορετικά όλα τα σημεία αυτά γίνονται εστίες μικροβίων.

Ένα καλό πλυντήριο και σε συνδυασμό με τα κατάλληλα απορρυπαντικά, προσφέρουν ένα ποιοτικό πλύσιμο, που είναι σημαντικό για την ποιότητα του γάλακτος και την υγεία των ζώων.

Άμεσο Service Ανταλλακτικά:  Είναι εύκολα κατανοητό πως το αρμεκτικό ως μηχάνημα έχει αναλώσιμα, ανταλλακτικά και φυσικά βλάβες.

Ένα μηχάνημα το οποίο λειτουργεί καθημερινά χωρίς να έχει Κυριακές, γιορτές και αργίες, θα πρέπει να έχει κάλυψη άμεσου service.

Για τον λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό κριτήριο επιλογής το άμεσο service και η ύπαρξη ανταλλακτικών γιατί χωρίς αυτά δεν θα μπορεί να λειτουργήσει σωστά ή και καθόλου το μηχάνημα με επίπτωση στην απόδοση της μονάδας.

Έτσι αναζητούμε εταιρείες οι οποίες δεν θα μας «υπόσχονται» απλά, αλλά θα μας αποδεικνύουν με πράξεις, πως όπου και να είμαστε, ό,τι και να χρειαζόμαστε, ότι ώρα και αν είναι, θα βρίσκονται δίπλα μας.

 Καλή Τιμή:  Τελευταίο σημαντικό κριτήριο αποτελεί η τιμή.

ΕΑΝ ένα αρμεκτικο σύστημα περιλαμβάνει τα παραπάνω τότε ήρθε η ώρα για να δούμε και την τιμή του. Φυσικά δεν ισχύει πάντα το «ό,τι πληρώνεις παίρνεις», αλλά ούτε το «όλα τα αρμεκτικα είναι ίδια και επομένως το μόνο κριτήριο που χρειαζόμαστε είναι το κριτήριο της τιμής».

Και οι δυο απόψεις αυτές έχουν τον κίνδυνο να μας οδηγήσουν σε λάθος αποφάσεις, με σοβαρή επίπτωση στη λειτουργία της κτηνοτροφική μονάδας μας και της τσέπη μας.

Επίσης είναι σημαντικό για το δικό μας συμφέρον να προσπαθούμε να συγκρίνουμε μηχανήματα ίδιας κατηγορίας, διαφορετικά, εάν η σύγκριση γίνεται με ανόμοια μηχανήματα, τότε το κριτήριο της τιμής θα μας οδηγήσει σε ένα φτηνό μηχάνημα που θα το πληρώσουμε στο τέλος ακριβά.

Συνεπώς: Στην επιλογή για ένα καλό αρμεκτικο σύστημα, τα κύρια κριτήρια είναι:

Ποιοτικό Άρμεγμα

Ποιοτικό Πλύσιμο

Άμεσο Service – Ανταλλακτικά

Καλή Τιμή.

Είναι απαραίτητο να καλύπτουμε όλα τα κριτήρια και όχι μόνο κάποια από αυτά, διαφορετικά η όποια επιλογή μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην κτηνοτροφικη μονάδα μας.

No Comment

Comments are closed.