Αερισμός-Δροσισμός

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ:

Θερμική καταπόνηση

Χρόνο με το χρόνο, το θερμικό στρες οδηγεί σε μείωση της παραγωγής του γάλακτος. Όταν συνδυάζονται υψηλές θερμοκρασίες με υψηλή υγρασία,
είναι δύσκολο για τα αιγοπρόβατα να “ρίξουν” τη θερμοκρασία τους.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη πρόσληψη τροφής και χαμηλότερη
Απόδοση γάλακτος.

Η ΛΥΣΗ:

Ο νέος Ολλανδικός ανεμιστήρας για στάβλους γαλακτοπαραγωγής είναι μακράν ο πιο ενεργειακά αποδοτικός από τους περισσότερους
αξονικούς ανεμιστήρες στην αγορά. Καθώς παρέχουν υψηλή απόδοση αέρα και πολύ χαμηλή ισχύ κατανάλωσης!


Μηχανικός αερισμός

Ο φυσικός αερισμός είναι ένας καλός τρόπος για να φρεσκάρετε τον αέρα στους στάβλους. Ωστόσο, τις ζεστές μέρες με θερμοκρασίες άνω των 20C, τα ζώα αρχίζουν να έχουν πρόβλημα με το να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία τους οπότε η παροχή αέρα μέσω των ανεμιστήρων είναι απαραίτητη!
Αυτό βελτιώνει την απελευθέρωση θερμότητας των ζώων και έτσι μειώνεται ο κίνδυνος θερμικής καταπόνησης.
Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε τον αερισμό νωρίς, ακόμα και με χαμηλή ροή αέρα, επαρκεί για να μειώσουν τη θερμική καταπόνηση.


Πλεονεκτήματα αερισμού:

  • Απομάκρυνση αμμωνίας
  • Απομάκρυνση εντόμων
  • Λιγότερες ασθένειες
  • Καλύτερες συνθήκες υγιεινής
  • Λιγότερο μικροβιακό φορτίο στο στάβλο
  • Λιγότερες μαστίτιδες

 

Ο ολλανδικός ανεμιστήρας είναι εξοπλισμένος με έναν σταθερό μαγνητικό κινητήρα και ηλεκτρονικά κοντρόλς. Στην πράξη, η εξοικονόμηση συγκριτικά με άλλους υπάρχοντες κινητήρες είναι 30-70% μεγαλύτερη.

Ο κινητήρας είναι

  • Σημαντικά πιο αθόρυβος
  • Έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
  • Απαιτεί λιγότερη συντήρηση.

Ο έλικας είναι επίσης πρόσφατα ανεπτυγμένος και αποτελείται από 3 πτερύγια από πολυπροπυλένιο (PPG) υλικό, το οποίο είναι ανθεκτικό και επιτυγχάνει υψηλές ταχύτητες αέρα.

Ένα εξελιγμένο σύστημα ανάρτησης διασφαλίζει αυτόματα ότι ο ανεμιστήρας είναι σωστά τοποθετημένος.

 

Πρόσθετη Ψύξη

Ένας τρόπος για να πραγματοποιήσετε πρόσθετη ψύξη σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες, είναι η εγκατάσταση ενός συστήματος ψεκασμού στον ανεμιστήρα.
Υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν ακροφύσια ψεκασμού υψηλής πίεσης (70 bar) στην προστατευτική μάσκα του ανεμιστήρα σε σχήμα δακτυλίου και με χρονοδιακόπτη ή ειδικό χειριστήριο (DCC-Touch). Με έναν αισθητήρα υγρασίας μπορεί να ρυθμιστεί για να ψεκάζει τακτικά νερό.