Κριτήρια Επιλογής ενός καλού υποκατάστατου γάλακτος σε σκόνη για αμνοερίφια.

Κριτήρια Επιλογής ενός καλού υποκατάστατου γάλακτος σε σκόνη για αμνοερίφια.

Κριτήρια Επιλογής ενός καλού υποκατάστατου γάλακτος σε σκόνη για αμνοερίφια

Trofos 60

Η επιλογή ενός καλού υποκατάστατου γάλακτος σε σκόνη για αμνοερίφια είναι κρίσιμη για την υγιή ανάπτυξή τους. Τα κυριότερα κριτήρια που πρέπει να ληφθούν υπόψη περιλαμβάνουν:

  1. Σύνθεση Θρεπτικών Συστατικών:

Α) Πρωτεΐνες. Αναζητήστε υποκατάστατα που περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας, κατά προτίμηση από γαλακτοκομικές πηγές (όπως καζεΐνη ή ορός γάλακτος).

Αποφύγετε προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ή που βασίζονται σε φυτικές πηγές με χαμηλή βιολογική αξία για τα αμνοερίφια.

 

Β) Λίπη. Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν περιέχει επαρκή ποσότητα λιπαρών οξέων, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων. Αποφύγετε υποκατάστατα με φυτικά έλαια χαμηλής ποιότητας.

 

Γ) Υδατάνθρακες. Προτιμήστε προϊόντα με λακτόζη ως κύριο υδατάνθρακα, καθώς είναι πιο φυσικός και εύπεπτος για τα αμνοερίφια.

 

Δ) Βιταμίνες και Μέταλλα – Ιχνοστοιχεία. Ελέγξτε για την παρουσία βιταμινών ζωτικής σημασίας για την υγεία των αμνοεριφίων (όπως βιταμίνη Α, D, E) και μετάλλων (όπως ασβέστιο, φώσφορος, σίδηρος, χαλκός και ψευδάργυρος).

Αυτά είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και την υγεία των ζώων.

 

  1. Ποιότητα Θρεπτικών Συστατικών:

Προτιμήστε υποκατάστατα που δεν περιέχουν επιβλαβή πρόσθετα, όπως τεχνητές γεύσεις, χρώματα ή συντηρητικά.

Η καθαρότητα των συστατικών εξασφαλίζει την υγιή ανάπτυξη των αμνοεριφίων.

Η ποιότητα των συστατικών, όπως η χρήση καθαρού γάλακτος αντί υποπροϊόντων, μπορεί να επηρεάσει την πεπτικότητα και τη συνολική θρεπτική αξία.

 

  1. Κοκκομετρία:

Τα υποκατάστατα γάλακτος με λεπτή κοκκομετρία διαλύονται καλύτερα και πιο γρήγορα στο νερό.

Αυτό εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή των θρεπτικών συστατικών και αποτρέπει τον σχηματισμό “κόκκων” ή συσσωματώσεων που μπορεί να δυσκολέψουν την κατανάλωση από τα ζώα.

Ένα καλό υποκατάστατο γάλακτος με λεπτή και ομοιόμορφη κοκκομετρία, διασφαλίζει καλή διαλυτότητα και εύκολη προετοιμασία.

 

  1. Πεπτικότητα Συστατικών:

Η πεπτικότητα του προϊόντος είναι σημαντική για να αποφευχθούν προβλήματα πέψης και διαταραχές του πεπτικού συστήματος.

Ένα καλό υποκατάστατο γάλα για αμνοερίφια θα πρέπει να είναι εξαιρετικά εύπεπτο και πολύ αποδοτικό.

 

  1. Διαλυτότητα, Ανάμειξη &Ομοιογένεια:

Προτιμήστε να χορηγείτε στα αμνοερίφια ένα γάλα που μπορεί εύκολα να μετρηθεί, να διαλυθεί και να αναμιχθεί με νερό, προετοιμάζοντας γρήγορα ένα γεύμα για τα νεογέννητα αμνοερίφια.

Το προϊόν πρέπει να είναι εύκολο στη χρήση και να έχει σαφείς οδηγίες (π.χ. θερμοκρασία ανάμειξης και δοσολογία) για την προετοιμασία και την αναλογία ανάμιξης με νερό.

Η ευκολία στη χρήση εξασφαλίζει ότι τα αμνοερίφια λαμβάνουν τη σωστή ποσότητα θρεπτικών συστατικών.

Η καλή διαλυτότητα είναι κρίσιμη για την προετοιμασία του γάλακτος.

Το υποκατάστατο πρέπει να διαλύεται πλήρως και γρήγορα σε χλιαρό νερό χωρίς να αφήνει υπολείμματα ή συσσωματώσεις.

Αυτό εξασφαλίζει ότι τα αμνοερίφια θα λάβουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά σε σωστή αναλογία.

Ένα καλό υποκατάστατο πρέπει να έχει ομοιόμορφο μέγεθος σωματιδίων.

Η ανομοιογένεια μπορεί να οδηγήσει σε ανομοιόμορφη διάλυση και κατανομή θρεπτικών συστατικών.

 

  1. Διάρκεια Ζωής & Συνθήκες Αποθήκευσης:

Ένα καλό υποκατάστατο γάλα για αμνοερίφια θα πρέπει να είναι φρεσκοκομμένο και να έχει επαρκή διάρκεια ζωής, προκειμένου να διατηρήσει τα θρεπτικά συστατικά του.

Ένα καλό γάλα θα πρέπει να διατηρείται σε ασφαλή συσκευασία και να μπορεί να αποθηκεύεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να αλλοιώνεται η ποιότητά του.

 

  1. Προέλευση και Εγγυήσεις Ποιότητας:

Είναι σημαντικό να προέρχεται από αξιόπιστους προμηθευτές που παρέχουν εγγυήσεις ποιότητας και συμμορφώνονται με διεθνή πρότυπα.

Το υποκατάστατο γάλακτος σε σκόνη Trofos 60:

1)Παρέχει τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζονται τα αμνοερίφια για την υγιή ανατροφή τους.

 

2)Παρέχει τις κατάλληλες θρεπτικές ουσίες που οδηγούν στην γρήγορη ανάπτυξη της μυϊκής μάζας των αμνοεριφίων.

 

3)Μειώνει τον κίνδυνο μεταδοτικών ασθενειών από τον θηλασμό ακατάλληλου ή μολυσμένου γάλακτος ή μολυσμένου περιβάλλοντος διαβίωσης.

 

4)Παρέχει επιπλέον υποστήριξη της υγείας και της ανάπτυξης τους σε περιπτώσεις όπου οι μητέρες δεν έχουν επαρκή ποσότητα γάλακτος ή όταν τα αμνοερίφια μείνουν ορφανά από μητέρα.

 

5)Είναι ένα γάλα φρεσκοκομμένο, ψιλοκομμένο, όπου εύκολα μπορεί να μετρηθεί, να διαλυθεί και να αναμιχθεί με νερό.

 

6)Έχει γρήγορη και εύκολη αραίωση,

 

7)Είναι εύπεπτο και πολύ αποδοτικό.

 

8)Διατηρείται σε ασφαλή συσκευασία και μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να χάνει την ποιότητά του.

 

 

Ενημερωτικά, αποτελέσματα από εκτροφές που χρησιμοποιούν το γάλα Trofos 60 έχουν δείξει αμνοερίφια να καταναλώνουν 9 kg γάλα Trofos και να δίδουν 8 κιλά  σφάγιο μέσα σε 28 ημέρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.